Hoe ik dankzij Reiki en droomwerk mezelf kon genezen van kanker!

Uitstrijkje

Op mijn 35e levensjaar werd mij gevraagd om mee te doen aan het  onderzoek naar baarmoederhalskanker. Ik zag er erg tegenop omdat ik dit liever niet door mijn huisarts wilde laten doen. Tijdens de kerstvakantie had ik hier, als goed voornemen voor het Nieuwe Jaar, eindelijk een afspraak voor gemaakt. Daahrbij werd me gevraagd of ik het niet erg vond dat een vervanger dit onderzoek zou gaan doen omdat de huisarts met vakantie was. Helemaal niet (joepie!) en het onderzoek werd, als klapper op de vuurpijl, gedaan door de meest ideale arts die ik me daarbij had voorgesteld. Kalm, ervaren en met zachte vaardige handen.

Ziekenhuis

Ruim zes weken later, vlak voor mijn 36e verjaardag, kreeg ik een nerveus telefoontje van mijn huisarts dat de uitslag heel erg slecht was en dat ik zo spoedig mogelijk naar het ziekenhuis moest komen.  
Ik voelde me daar bevestigd dat er iets niet klopte met mijn gezondheid, maar liet me wonderlijk genoeg geen angst aanpraten en in de maanden daarop volgden diverse vervelende onderzoeken en second opinions. 


Diverse geneesmethoden

Intussen hield ik me met gezond eten, medische astrologie, kruiden, extra rust enz. bezig om er weer vanaf te komen. Dit lukt me helaas niet en ik werd behoorlijk moe van alles.
In het ziekenhuis kreeg ik een staaf met stikstof ingebracht, dat alle (kanker) cellen doodde.
"Een fluitje van een cent " zei de gynaecoloog, die me bovendien nogal vanuit de hoogte benaderde. Mij gaf het een dood gevoel in mijn onderbuik. Ik was er op een bepaalde manier nogal verdrietig van. Na maanden van extra kosten en mislukte moeite om beter te worden raakte ik gefrustreerd en vroeg ik aan de kosmos om hulp...


Reiki 

Op de school waar ik mijn kinderen dagelijks naar toebracht, sprak ik een andere moeder en die vertelde mij dat haar moeder Reiki master was en me misschien wel zou kunnen helpen.
Toen ik daar kwam, moest ik op een behandeltafel gaan liggen. Het voelde daar een stuk aangenamer dan in de klinische omgeving van het ziekenhuis met nu een vrouw in plaats van een man die mij behandelde.

Golf van warmte 

Zij legde haar handen op mijn ijzig voelende onderbuik en ik voelde een golf van warmte door mij heen stromen.
Ik moest er van huilen omdat dit me zo goed deed. Ik voelde me weer aanwezig in mijn lichaam en ik wist instinctief en intuïtief dat dit de energie was die me zou gaan herstellen.


Uitstel operatie

In het ziekenhuis vroeg ik om uitstel voor de operatie die ze van plan waren met me te gaan doen, te weten de baarmoederhals lossnijden van de baarmoeder zodat de kankercellen daar niet in zouden kunnen komen en verder groeien. Op de een of andere manier zag ik daar heel erg tegenop. 
Ik werd door de gynaecoloog uitgelachen en gewaarschuwd voor het feit dat ik met de Reiki genees methode aan de slag wilde. Het zou veel te duur betaalde onzin zijn en ik moest vooral direct aan de bel trekken als ik mezelf zieker zou gaan voelen. Ik bedankte hem voor zijn waakzaamheid maar zei hem dat ik het toch ging proberen en sprak met hem af dat ik over 4 weken bij hem op controle zou komen. 


Droom Feniks

Vlak voordat ik aan de Reiki 1 cursus begon, kreeg ik een droom waarin ik mezelf met mijn man en onze kinderen gezellig in het zonnetje zag zitten eten, bovenop het dak van een flatgebouw. Op een gegeven moment zag ik mezelf opstaan en naar de rand lopen. Vervolgens was ik in mezelf en keek een enorme diepte in. Ik schrok zo dat ik van de dakrand viel. Ik zag mezelf naar beneden vallen, maar constateerde opgelucht dat ik in water was gevallen. Dat scheelde want water kan je dragen, maar meteen daarna sloeg mijn stemming weer om in angst, omdat ik me realiseerde dat ik vanaf een heel hoge torenflat was gevallen. Verschrikt probeerde ik mezelf tijdens mijn val tegen te houden, maar realiseerde me dat me dat nooit zou lukken. De bodem was nog zo diep en ver weg dat ik me realiseerde dat ik op weg was naar de verdrinkingsdood... Verbijsterd nam ik afscheid van mezelf. Ik moest mezelf loslaten... Zodra ik dit, naar beneden starend, had gedaan, zag ik vanuit de diepte een prachtige gevederde lichtgevende gestalte omhoog schieten als een Feniks uit de as. Vlak daarna werd ik wakker en realiseerde me dat ik het was en dat ik een nieuw leven was begonnen!
Een bijzonder voorteken voordat ik aan de Reiki cursus zou gaan beginnen! 


Voorteken Feniks

Ansichtkaart van de Feniks

Een ander voorteken ter bevestiging dat ik de juiste weg had gekozen was dat ik de dag voor deze droom een ansichtkaart opraapte, dat uit een boek viel, dat ik terug in de bibliotheek-kast plaatste. Hier stond ook al een Feniks op.
Heel bijzonder allemaal. 

Reiki, een door Oosterse monniken ontwikkelde geneesmethode
De Reiki cursus gaf me, via een doordacht systeem letterlijk handreikingen om mezelf energie te geven op alle chakra' s ( hormonale centrales van je lichaam) . Ik trok inzicht-kaarten en werd gecoacht in hoe anders om te gaan met mezelf. Dit alles was heel bevestigend in wat ik innerlijk voelde en me nu weer bewust was geworden. 


Reiniging

Thuis deed ik de Reiki zelfbehandelingen zoveel als ik maar nodig had. Dit deed ik vooral 's nachts op mijn bed. Ik kreeg er enorme dorst van en heb van mijn leven nog nooit zoveel water gedronken als toen.

Dromen

 

droomde ik van alles over mezelf en besefte dat ik dit als de donder op moest gaan schrijven, omdat ik ze anders net zo snel weer zou vergeten. Ik kon er geen touw aan vastknopen, maar ontdekte gaandeweg een soort van innerlijke beeldentaal die me de weg wees.
Ook trof ik in een van mijn dromen een gids aan die me telkens op de gewoonte wees dat ik teveel voor anderen klaarstond en mezelf daarbij vergat. Het waren heel bijzondere en intense weken en ik voelde me heel opgewonden over alle veranderingen en inzichten die door me heen plaats vonden. 


Genezen van kanker!!!

Op de afgesproken datum in het ziekenhuis, 4 weken later, constateerde de gynaecoloog dat ik compleet genezen was en bovenmatig gezond en goed scoorde! Verder bleef ik keurig in de nacontroles checken of alles nog steeds oké bleef. Dit bleek het geval en de gynaecoloog zei dat er wel meer mensen spontaan genazen en dat het echt niet door de Reiki kwam.

Reiki, een prachtige heelmethode om aan anderen door te geven!
Ik wist wel beter en ging vervolgens ook de volgende Reiki cursussen volgen, want dit was zo iets moois, dat moest ik van mezelf doorgeven aan mijn medemensen!

Ook ben ik me gaan verdiepen in dromen en trancewerk, wat resulteerde in een opleiding tot hypnose therapeut. Nu kon ik heel veel mensen met diverse klachten begeleiden. Mijn praktijk heette toen nog Feniks en omdat er daarna vele dolfijnen in mijn dromen verschenen Feniks-Dolfijn. 

In mijn volgende blogs vertel ik verder over de betekenis van ziekten, hoe doorbraken te bereiken voor jezelf via Reiki, de werking van dromen en hypnose therapie alsook mijn verdere ervaringen met Reiki 1. 

Je kunt altijd vragen stellen, zowel publiek als privé. Ik zal mijn best doen hier antwoord op te geven.