Systeemopstellingworkshop (family repair)

FAMILYREPAIR, "DOUBLE BIND" EN BOOSHEID

Boos zijn kost veel energie maar is toch een normale emotie, die net als alle andere emoties geuit hoort te worden.


GRENZEN
Het geeft aan dat je grenzen ten opzichte van bepaalde zaken of het gedrag van iemand zijn bereikt.
Daarom is het belangrijk dat je je grenzen opnieuw aangeeft, opdat jij 
alsook de ander(en) hier rekening mee kunnen houden. 
Als de boosheid ondanks de nieuw gezette grenzen echter niet verdwijnt, kan er ook iets anders onder schuilen. Dan wordt het boosheid uit onmacht.


ONMACHT/ OUD ZEER
Dat is meestal oud zeer uit een ( kinder- of oudere ) tijd dat je nog niet bij machte was om je grenzen duidelijk te zetten. Doordat het nooit bewust verwerkt is, kan dit boze onmacht gevoel je telkens onderuit halen. 
Andere mensen of gebeurtenissen kunnen het telkens weer in je wakker maken door jouw energie in dat opzicht terug te spiegelen. Kan heel pijnlijk zijn als je niet begrijpt hoe dit werkt.
Daarom is het van extra belang dat je de tijd gaat nemen om het nader te onderzoeken zodat je het vervolgens voorgoed los kunt laten.
Het zou bijvoorbeeld voor een deel van je ouders of je omgeving overgenomen kunnen zijn.
(Via o.a. systeemopstellingen kun je hier achter komen).
Het kan echter ook vanuit een andere invalshoek ontstaan zijn.


VERSLAVING, ONTOEREKENINGSVATBAARHEID
Zo kwam er eens een man in mijn praktijk met een enorm dik boekwerk onder zijn arm.
Hij smeet het op de tafel met de woorden "Alstublieft, 25 jaar GGZ behandeling, lees het maar na!" Hij was ontoerekeningsvatbaar verklaard wegens zijn woede aanvallen.
"Denk erom, ik wil geen pil meer slikken!!!" 
Ik vertelde hem dat ik zonder pillen werk en dat ik geen letter van het lijvige rapport wilde inzien, omdat ik genoeg heb aan mijn eigen (op de opleiding geleerde en prima gebleken) intake methode.


DOUBLE BIND
Na enkele wennende en verkennende trance sessies " pierenbadje zwemmen" dook hij plotseling als een feniks ( adelaar) direct naar de pijnplek. Het was uit zijn kindertijd waarin hij een "dubbele binding" met zijn vader had ervaren. Enerzijds was zijn vader blij en trots op hem en leerde hem allerhande mannendingen als vissen, zeemansknopen maken en genieten van samen lekker een vissie eten. Anderzijds had zijn vader last van overmatig drinken en raakte in deze toestand bezeten, waardoor hij thuis alles kort en klein sloeg incl.moeder. 
Omdat hij van het gezin vader s lievelingetje was, werd hij, bij afwezigheid van de op zee varende vader thuis door de rest van het gezin met de nek aangekeken.
Terwijl hij ook zijn moeder juist wou beschermen en de liefde in het gezin wilde delen.
Zo groeide hij dus met gemengde gevoelens in en om hem heen op.
Omdat er over gevoelens nauwelijks werd gesproken ontwikkelde hij, evenals vader overigens,
regelmatig uitbarstingen van opgekropte woede...


VERSLAVING, ONTOEREKENINGSVATBAARHEID
Ik legde hem uit dat drank bezetenheid kan veroorzaken en dat het dan niet vader, maar een boze entiteit was dat zich uitleefde op moeder en op al wat zich in huis aan spullen bevond.
Dat Salie de aura helpt beschermen, maar juist ook werken aan je boosheid, want dat trekt lagere destructieve entiteiten aan. 


HERSTELD
Doordat hij tijdens de 3e sessie ineens onder ogen kreeg, waar zijn pijnpunt lag en we dit samen in de trance herstelden, kon hij er nu een plek aan geven en was de pijn opgelost.
Verbluft zei hij aan het eind van de sessie "Was dat alles? Ik wou dat ik hier 25 jaar eerder was gekomen". Ik zei dat hij altijd terug kon komen om puntjes op de I te zetten, maar dat bleek niet meer nodig. Wel kreeg ik via hem weer andere mensen doorgestuurd.
De volgende keer schrijf ik verder over hoe opgekropte boosheid en onmacht tot ziekten en depressie kan leiden.